Os faladoiros do IEM: “SABEMOS O QUE COMEMOS?”
Venres 20 e Xoves 26 de novembro
Cada vez é máis difícil descifrar os ingredientes da maioría dos produtos que atopamos nunha cadea de distribución alimentaria. Colorantes, aromatizantes, conservantes, saborizantes ou edulcorantes. Que se esconde detrás destes aditivos? Poden ter efectos negativos sobre nosa saúde?
ALTERNATIVAS Á INDUSTRIA ALIMENTARIA –VENRES 20 NOVEMBRO ás 20:30 h
A trazabilidade dos alimentos (da horta á tenda). Un exemplo no Val Miñor.
Consumo responsable.
Soberanía alimentaria (cómo, quen e que se produce)
Sistema participativo de garantía (SPG)
Convidados:
- Galo Escanero (Horta Fresca, A Ramallosa) Tendeiro.
- Ricardo Gómez (Horta do Val, Chandebrito) Produtor.
- Ánxeles Bouzó (DesPensa, Val Miñor) Grupo de Consumo.
Presenta:
Pablo Casal Núñez
PESTICIDAS NOS ALIMENTOS -XOVES 26 NOVEMBRO ás 20:30 h
Pesticidas nos alimentos e nos envoltorios, alternativas sas.
Límites legais.
Riscos para a saúde.
Convidado:
- César Lema (Doutor en Bioloxía, Máster en agricultura Biolóxica, Agricultor)
Presenta:
Pablo Casal Núñez
Estes faladoiros terán lugar na Aula de Cultura Ponte de Rosas (Avda. da Feira 10, baixo, Gondomar) ás 20:30 horas.